Bezwaar Ligplaatsvergunning

Hulp nodig?

Advies op Maat

Duidelijk en Transparant

Vaste Tarieven

Het aanleggen van een woonboot mag enkel op aangewezen plaatsen. Hiervoor is een ligplaatsvergunning vereist, maar de gemeente verstrekt deze niet zomaar. Je dient namelijk aan bepaalde voorwaarden op het gebied van openbare orde, veiligheid en volksgezondheid te voldoen. Ook andere factoren, zoals het bestemmingsplan of een vergunningslimiet spelen een rol bij de beoordelingsprocedure. Oneens met het genomen besluit van de gemeente? Dan kun je hiertegen in bezwaar gaan.

Een bezwaar tegen een besluit over een ligplaatsvergunning dient goed juridisch onderbouwd te zijn. De advocaten van Wieringa kennen de toepasselijke wet- en regelgeving als geen ander en helpen u hier graag bij.

Beroep of Bezwaar Ligplaatsvergunning

 

 

 

 

 

 

Bezwaar of beroep tegen ligplaatsvergunning

Gemeenten hebben doorgaans 8 weken de tijd om de aanvraag voor een ligplaatsvergunning te beoordelen, welke termijn de gemeente mag verlengen. Na de beslissing van de gemeente volgt een periode van zes weken waarin je bezwaar tegen de beslissing kunt aantekenen. Ben je het ook niet eens met de beslissing op het bezwaarschrift? Dan kun je in beroep tegen die beslissing bij de rechtbank. Onze advocaten hebben ruim ervaring met dergelijke beroepsprocedures.

Aanvraag ligplaatsvergunning

Onze advocaten denken graag met u mee voordat u een aanvraag voor een ligplaatsvergunning indient, zodat we de kans op toewijzing van de aanvraag kunnen maximeren. Het is ook mogelijk om een aanvraag zonder begeleiding van een advocaat in te dienen. In dat geval is het goed om te weten dat een aanvraag minimaal de onderstaande zaken moet bevatten:

  • Aanvraagformulier;
  • Geldig identiteitsbewijs;
  • Vaartuiggegevens;
  • Gegevens over de afmeerlocatie;
  • Gegevens over (eventuele) benodigde voorzieningen, zoals gas, water en elektriciteit;
  • Overwegingen over specifieke aspecten van de aanvraag.

Vragen of hulp nodig?

Onze advocaten zijn je graag van dienst bij het verzorgen van bezwaar of beroep tegen de beslissing over een ligplaatsvergunning. Interesse? Neem direct contact op en ontvang desgewenst vandaag nog een eerste advies.

 

Wieringa Orange

Wieringa Orange

Label van Wieringa Advocaten

Een van de oudste advocatenkantoren van Amsterdam.

info@wieringa-orange.nl
+31 (0)20 624 6811