Gebreken bij huur van bedrijfsruimte

Hulp nodig?
  Advies op Maat

  Duidelijk en Transparant

  Vaste Tarieven

  Het gebeurt regelmatig dat een huurpand gebreken heeft. In de huurovereenkomst van het bedrijfspand staat meestal de verantwoordelijke per gebrek vermeld. Zo komen sommige gebreken bij huur van een bedrijfsruimte voor rekening van de huurder en zijn andere de verantwoordelijkheid van de verhuurder. (Gebrekkig) onderhoud en gebreken resulteren veelvuldig in conflicten bij de huur van bedrijfsruimte.

  Het is raadzaam om in een vroeg stadium een advocaat huurrecht te betrekken om (kostbare) conflicten te voorkomen. Direct hulp nodig of benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? In een kort adviesgesprek bespreken wij de mogelijkheden en beantwoorden wij je vragen.

  Gebreken bij huur van bedrijfsruimte

  Trekt de verhuurder altijd aan het kortste eind bij de gebrekenregeling? Wat houdt de gebrekenregeling in? En hoe kan je hier als verhuurder zo goed mogelijk mee omgaan? Onze specialisten beantwoorden je vragen graag.

  Hierbij is bijvoorbeeld van belang om te weten welke wet- en regelgeving er van toepassing is. Zo maakt de wet onderscheid tussen ‘middenstands’ bedrijfsruimtes en ‘overige’ bedrijfsruimtes. Onder middenstands bedrijfsruimten vallen winkels, restaurants en cafés. Tot de overige bedrijfsruimten behoren bijvoorbeeld kantoorpanden, magazijnen en andere bedrijfspanden.

  Als specialisten op dit gebied staan onze advocaten huurrecht voor je klaar. Wieringa biedt hoogwaardige rechtshulp tegen een vast en helder tarief. Na een kort adviesgesprek schatten wij de situatie in en ondersteunen we bij het beoordelen en/of opstellen van de huurovereenkomst, het corresponderen met andere partijen en (eventuele) juridische procedures.

  Verschillende gebreken aan bedrijfsruimten

  Een gebrek kan verschillende oorzaken hebben, zoals bijvoorbeeld matig onderhoud of renovatie. Ook kan uit een gebrek (gevolg)schade voortvloeien. Soms kan een huurder eisen dat de verhuurder de problemen verhelpt. Ook geldt in sommige gevallen een schadevergoedingsplicht, wanneer er sprake is van gevolgschade, bijvoorbeeld aan de inventaris of bedrijfsvoorraden door lekkage of andere gebreken. Vaak zijn er echter ook uitzonderingen, waarbij van de wettelijke regels of juist van de huurovereenkomst kan worden afgeweken. Hier vertellen wij je graag alles over.

  Voorbeelden van gebreken

  • Constructiefouten
  • Ongedierte
  • Lekkage
  • Slechte staat van onderhoud
  • Ernstige tocht
  • Defecten aan bedrijfspand
  • Vocht- en schimmelvorming

  Over Wieringa Orange

  Wieringa Orange is een label van Wieringa Advocaten. Wieringa Advocaten is één van de oudste advocatenkantoren van Amsterdam en staat al meer dan 65 jaar bedrijven, (overheids)instellingen en particulieren bij in hun juridische handel en wandel.

  Interesse? Neem direct contact op of plan een adviesgesprek.

   

   

  Wieringa Orange

  Wieringa Orange

  Label van Wieringa Advocaten

  Een van de oudste advocatenkantoren van Amsterdam.

  info@wieringa-orange.nl
  +31 (0)20 624 6811