Gevelreclame vergunning voor bedrijfspand

Hulp nodig?
  Advies op Maat

  Duidelijk en Transparant

  Vaste Tarieven

  Voor gevelreclame en lichtreclame op gevels van winkels, horeca en bedrijfspanden gelden strenge regels. Gemeenten hanteren hiervoor eigen wet- en regelgeving, opgenomen in de welstandsnota of plaatselijke verordening. De gemeente is in lang niet alle gevallen bereid een vergunning te verlenen, bijvoorbeeld door bezwaren van omwonenden, hetgeen vaak leidt tot juridische conflicten en handhaving.

  Als de gemeente voornemens is te handhaven, volgt er vaak eerst een schriftelijk verzoek waarin de gemeente je verzoekt aan de regelgeving te voldoen binnen een bepaalde begunstigingstermijn. Vervolgens is het zaak om binnen die termijn aan de gestelde regels te voldoen of in bezwaar te gaan tegen het voornemen tot handhaving. Bij deze afweging helpen onze advocaten u graag.

  Gevelreclame vergunning

  Vergunning nodig voor gevelreclame aan bedrijfspand?

  Het aanvragen van een vergunning voor gevelreclame is niet altijd noodzakelijk. Op de website van het Omgevingsloket kan je een vergunningscheck doen en krijg je een indicatie of een vergunning noodzakelijk is. Vaak is een vergunning voor gevelreclame op een bedrijfspand wel vereist. Denk bijvoorbeeld aan de volgende situaties:

  • Als het gaat om het aanbrengen van reclame of naamsaanduiding, waarvoor een verandering aan de gevel nodig is. Denk aan een uithangbord, plat bord of lichtbak;
  • In situaties dat er bij het aanbrengen van gevelreclame sloopafval ontstaat of er gesloopt moet worden;
  • Wanneer je het bord, de reclame of naamsaanduiding op de gevel van een monument of beschermd stadsgezicht aanbrengt.

  Advocaat vergunning voor gevelreclame

  Wieringa Orange is vaste partner voor de overheid, bedrijven en particulieren ervaren in de regelgeving die van toepassing is op gevelreclame en de aangewezen partij als u op zoek bent naar deskundig en hoogwaardig advies.

  Wieringa Orange is een label van Wieringa Advocaten. Wieringa Advocaten is één van de oudste advocatenkantoren van Amsterdam en staat al meer dan 65 jaar bedrijven, (overheids)instellingen en particulieren bij in hun juridische handel en wandel.

   

   

  Wieringa Orange

  Wieringa Orange

  Label van Wieringa Advocaten

  Een van de oudste advocatenkantoren van Amsterdam.

  info@wieringa-orange.nl
  +31 (0)20 624 6811