Huurverhoging bedrijfsruimte

Hulp nodig?
  Advies op Maat

  Duidelijk en Transparant

  Vaste Tarieven

  Wil je als verhuurder van een bedrijfs- of kantoorruimte de huurprijs verhogen? Dan ben je gebonden aan de wet- en regelgeving en aan de bepalingen in de huurovereenkomst. Vaak zijn in de huurovereenkomst specifieke bepalingen over huurverhoging opgenomen, zoals de algemene indexeringsclausule. Hierbij mag de verhuurder de huurprijs elk jaar laten meestijgen met een (vooraf) bepaald percentage.

  Om een huurprijs bedrijfsruimte jaarlijks te verhogen dient er een indexeringsclausule te zijn opgenomen in het huurcontract. Het percentage voor deze periodieke indexering is gekoppeld aan het CPI (Consumentenprijsindexcijfer). De huurindex of huurindexatie wordt jaarlijks door het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) gepubliceerd.

  Het is tevens mogelijk om achteraf niet in rekening gebrachte periodieke indexering te vorderen. Deze zogenoemde ‘vergeten indexering’ kan je als verhuurder tot maximaal 5 jaar terugvorderen. De wet vraagt een huurder hierop bedacht te zijn. Hiernaast is het dus nog mogelijk om aanvullende afspraken over huurverhoging te maken.

  huurverhoging bedrijfsruimte

  Huurverhoging bedrijfsruimte doorvoeren

  Ben je benieuwd of jij de huur van je bedrijfsruimte kunt verhogen? Na een korte juridische analyse kan een advocaat van Wieringa een goede inschatting maken. Als vast juridisch partner voor (overheids)instanties, bedrijven en particulieren zijn wij op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen en uitspraken binnen het huurrecht.

  Voorstel huurverhoging bedrijfsruimte

  Voor bedrijfsruimte die kan worden gekwalificeerd als winkelruimte, is bij de aanpassing van de huurprijs onder meer de huurprijs van vergelijkbare panden in de omgeving van belang. Enkel een goede onderbouwing van het voorstel tot huurverhoging houdt stand. Wanneer je er niet uitkomt met de andere partij, kan een deskundige onderzoek doen naar de huurprijs. Het is raadzaam om vroegtijdig contact met ons op te nemen. Zo weet je tijdig exact waar je staat.

  Wieringa Orange is een label van één van de oudste advocatenkantoren van Amsterdam; Wieringa Advocaten. Het label staat voor kwaliteit en snelheid tegen een helder tarief.

  Wieringa Orange

  Wieringa Orange

  Label van Wieringa Advocaten

  Een van de oudste advocatenkantoren van Amsterdam.

  info@wieringa-orange.nl
  +31 (0)20 624 6811