Lekkage bij huur bedrijfsruimte

Hulp nodig?
  Advies op Maat

  Duidelijk en Transparant

  Vaste Tarieven

  Vanwege flexibiliteit en de minimale investering kiezen ondernemers vaak voor het huren van een bedrijfsruimte. Dit leidt geregeld tot conflicten door gebreken aan het huurpand. Denk aan nalatig onderhoud, defecten of bijvoorbeeld lekkage aan de bedrijfsruimte. Vaak is niet helemaal duidelijk wie er verantwoordelijk is voor het verhelpen van de lekkage. Het kan daarom raadzaam zijn om contact op te nemen met de gespecialiseerde advocaten van Wieringa. Onze advocaten huurrecht staan voor je klaar en nemen de mogelijkheden met je door.

  De wet en de huurovereenkomst bepalen doorgaans wie er verantwoordelijk is voor het verhelpen van het gebrek. In de huurovereenkomst staat de verantwoordelijke soms zelfs per gebrek vermeld. Zo kan het zijn dat je niet verantwoordelijk bent voor de lekkage zelf, maar wel voor de gevolgschade, of andersom. Ook kan een lekkage zorgen voor vermindering van huurgenot en kan je de rechter verzoeken om de huurprijs te verlagen. Het is niet verstandig om dit zonder overleg met een huurrechtadvocaat te doen, nu op deze manier ook een huurachterstand wordt opgebouwd en dit niet te lichtvaardig moet worden gedaan.

  lekkage huur bedrijfsruimte

  Lekkage bij bedrijfsruimte

  Een lekkage aan een bedrijfspand kan diverse oorzaken hebben, zoals verstopte afvoerleidingen of sifons. Ook vervanging of onderhoud van dakbedekking, doorvoer, goten, afvoeren, een dakluik of dakpannen kan gevolgen hebben. Huurders mogen doorgaans eisen dat de verhuurder dit soort problemen verhelpt. Ook gevolgschade kan in een aantal gevallen op de verhuurder worden verhaald.

  Als specialisten binnen het huurrecht staan onze advocaten voor je klaar. Tegen een vast en helder tarief bieden wij hoogwaardige rechtshulp. Na een korte analyse maken wij een inschatting van de situatie en ondersteunen wij in het proces. Zo corresponderen wij namens jou met de verhuurder en bemiddelen we bij juridische procedures.

  Overige gebreken
  Een lekkage is één gebrek waarmee een huurder en verhuurder te maken kunnen krijgen. Daarnaast zijn er nog een groot aantal andere gebreken waar onze advocaten ervaring mee hebben. Denk aan:

  • Constructiefouten
  • Ongedierte
  • Slechte staat van onderhoud
  • Ernstige tocht
  • Defecten aan bedrijfspand
  • Vocht- en schimmelvorming

  Advocatenkantoor in Amsterdam

  Wieringa Orange is een label van één van de oudste advocatenkantoren van Amsterdam; Wieringa Advocaten. Direct hulp nodig, een vraag of meer informatie? Neem gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar.

  Wieringa Orange

  Wieringa Orange

  Label van Wieringa Advocaten

  Een van de oudste advocatenkantoren van Amsterdam.

  info@wieringa-orange.nl
  +31 (0)20 624 6811