Ongedierte bij huur bedrijfsruimte

Hulp nodig?
  Advies op Maat

  Duidelijk en Transparant

  Vaste Tarieven

  Veel ondernemingen huren een bedrijfsruimte. Dagelijks leidt dit tot juridische geschillen, bijvoorbeeld: wie is er verantwoordelijk voor het verhelpen van ongedierte bij de huur van bedrijfsruimte? En wat als de andere partij het verhelpen van het probleem weigert? In dit soort gevallen is het raadzaam om een huurrechtadvocaat te raadplegen om het geschil op te lossen. Hulp nodig of heb je een vraag? Neem contact met ons op en wij helpen je verder.

  De advocaten van Wieringa kennen de wet- en regelgeving als geen ander en vertellen je exact waar je staat. Zij ondersteunen desgewenst in het hele traject, zoals het beoordelen van de situatie, het corresponderen met de wederpartij en het voeren van gerechtelijke procedures. Als label van Wieringa Advocaten beschikken onze huurrechtadvocaten over bijna 70 jaar ervaring. Wieringa Advocaten is dan ook één van de oudste advocatenkantoren van Amsterdam.

  Ongedierte huur bedrijfspand

  Ongedierte bij huur bedrijfsruimte

  Voor de vraag wie er verantwoordelijk is de ongedierte in de bedrijfsruimte te verhelpen, is onder meer de huurovereenkomst van belang. Daarin gemaakte afspraken hoeven echter niet altijd geldig te zijn, omdat ze bijvoorbeeld in strijd kunnen zijn met zogenaamd ‘dringend’ huurrecht.

  Het kan natuurlijk voorkomen dat de andere partij, ondanks zijn of haar verplichting daartoe, weigert om de nodige maatregelen te treffen. In zulke gevallen zijn er meerdere mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld:

  1. Procederen bij de kantonrechter om de andere partij te dwingen tot nakoming van zijn of haar verplichtingen.
  2. Noodzakelijke werkzaamheden laten uitvoeren door een ander bedrijf en de kosten verrekenen. Deze optie brengt risico’s met zich, raadpleeg vooraf een advocaat.
  3. Een huurder kan ook verzoeken om opschorting van de huur en/of huurprijsvermindering tot de verhuurder aan zijn verplichtingen voldoet. Zodra de gebreken zijn verholpen, verhoogt men de huurprijs weer naar het oorspronkelijke bedrag. Ook deze optie brengt risico’s met zich, raadpleeg vooraf een advocaat.

  Hulp nodig?

  Heb je een geschil met je huurder of verhuurder over ongedierte in het pand of heb je last van andere gebreken in het pand? Onze huurrechtadvocaten staan voor je klaar. Neem vrijblijvend contact op voor een kort informatiegesprek, waarna wij een inschatting maken van de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

  Wieringa Orange

  Wieringa Orange

  Label van Wieringa Advocaten

  Een van de oudste advocatenkantoren van Amsterdam.

  info@wieringa-orange.nl
  +31 (0)20 624 6811