Reclamebord aan bedrijfspand

Hulp nodig?
  Advies op Maat

  Duidelijk en Transparant

  Vaste Tarieven

  Buiten- en gevelreclame is gebonden aan strenge regels. Ook wanneer je als ondernemer of bedrijf reclame wilt maken op of rondom het bedrijfspand. Hoe zit het met gevelreclame, een lichtbak of reclamebord op het bedrijfspand? Het is raadzaam om je vooraf te verdiepen in de regelgeving om (kostbare) conflicten en boetes te voorkomen. Als specialisten op dit gebied voorzien onze advocaten bestuursrecht je van gedegen advies tegen een vasttarief..

  De regelgeving voor buitenreclame of handelsreclame verschilt per gemeente. Zo is een bedrijfspand met reclamebord in de ene stad vergunningvrij, maar is er op een andere locatie juist een vergunning vereist. Ook het type bedrijfsruimte, de locatie en duurzaamheid spelen hierbij een rol.
  Vanzelfsprekend beoordelen wij graag de mogelijkheden en ondersteunen wij desgewenst bij de vergunningaanvraag. Gaat de gemeente niet akkoord? Dan beoordelen de advocaten van Wieringa of er succesvol bezwaar kan worden aangetekend tegen de beslissing.

  Reclamebord bedrijfspand

  Reclamebord op bedrijfspand plaatsen

  Wanneer je een reclamebord op een bedrijfspand wilt plaatsen zijn verschillende factoren van belang en is doorgaans een omgevingsvergunning vereist. Een toegewezen omgevingsvergunning is echter geen vrijbrief. Zo dient de vergunninghouder rekening te houden met omgeving, de buren, de verhuurder en zelfs een eventuele Vereniging van eigenaren.

  Op de toe- of afwijzing van een omgevingsvergunning kunnen verschillende criteria van toepassing zijn. Vanwege de duurzaamheidsdoelstellingen van veel gemeenten zijn materiaal, duurzaamheid en energiebesparing steeds belangrijker wordende onderwerpen. Ook de locatie, onderhoud en eventuele hinder heeft invloed op de af- of toewijzing van een vergunning voor een reclamebord aan een bedrijfspand. Een reclame-uiting mag bijvoorbeeld niet teveel afleiden of hinder veroorzaken om verkeersveiligheid te waarborgen.

  Advocaat voor buitenreclame

  Voor buitenreclame gelden dus strenge regels en je doet er verstandig aan om vooraf te laten onderzoeken wat dit voor jouw geval betekent. Wieringa is vaste partner voor particulieren, bedrijven en (overheids)instanties en kent de wet- en regelgeving als geen ander. Wij beoordelen de situatie, vertellen je exact wat je kunt verwachten en adviseren je over de vervolgstappen.

  Door ons vroegtijdig bij de plannen te betrekken kun je kosten en tijd besparen, mede met het oog op eventuele vervolgprocedures. Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem direct contact met ons op of plan een belafspraak.

  Wieringa Orange

  Wieringa Orange

  Label van Wieringa Advocaten

  Een van de oudste advocatenkantoren van Amsterdam.

  info@wieringa-orange.nl
  +31 (0)20 624 6811